Booking Service - Beitostølen - Valdres

Velg et område som du vil besøke

Beitostølen

Beitostølen

Beitostølen ligger flott til i storslått natur , 900 meter over havet.
Her er et stort utvalg av langrennsløyper og alpinbakker om vinteren, samt varierte turstier, sykkelstier og toppturer om sommeren.Bilbane, høydebane, terrengsykling, hesteridning og sykkelutleie.
Her finnes restauranter, kafeteriaer, barer, flere butikker , spa- og treningssenter, sauna, solarium , svømmebasseng,kunstgalleri og lyskapell

Beitostølen er også arena for flere arrangementer som for eksempel Fjellmaraton i juni og Beitosprinten i november.
I tillegg er det flotte festivaler : Beatlesfestival, Jazzfestival , Trubadurfestival
Det er med andre ord et stort utvalg av aktiviteter og opplevelser for alle smaker.

Aurdal - Kruk - Tisleidalen

Nord-Aurdal

Aurdal ligger på solsiden og i Aurdalsåsen har man mange muligheter for turer både sommer og vinter i merkede stier og løyper. Meget bra alpinbakke, Valdres Alpinsenter. Golfbanen må oppleves med sin nydelige beliggenhet ved Aurdalsfjorden. Fisking i Aurdalsfjorden.
Kruk er et attraktivt turområde øst for Fagernes. Lett og variert terreng i merkede stier for vandring/sykling om sommeren og oppkjørte skiløyper om vinteren. Midtpunktet for skiløypa mellom Beitostølen og Danebu.
Tisleidalen er et flott område, mellom Leira og Gol.Spennende å gå til Jettegrytene syd for Pardisfjorden. Opplev den gode fjellfølelsen med vandring og sykling på stier og stølsveier. Flere fiskevann, merkede turstier.

Etnedal - Lenningen

Etnedal

Kruk er navnet på fjellområdet øst for Fagernes, i grensetraktene til Etnedal kommune. Det ligger behagelig nært Fagernes, 14 km fra sentrum. Et attraktivt hytteområde. Terrenget er først og fremst familievennlig, men byr også på små og store utfordringer for den som oppsøker dem. Godt merkede skiløyper kan for eksempel følges til toppen av Smørlifjell, eller sogar til Danebu for den litt mer ambisiøse turskiløper. Dessuten går den 70 km lange løypa mellom Danebu og Beitostølen over Kruk. Og ved Fagernes Lufthavn, Leirin, er det 10 km lysløype tur-retur. Avstand Kruk-Leirin, 6 km.
Om sommeren er det merkede stier i området. På fjellstua kan man få kjøpt middag eller enklere måltider. Der får man også informasjon om fiske og andre aktiviteter. Følges veien videre fra Kruk, vil man komme til Etnedal, som er et eget dalføre i Valdres. Det er Steinsetbygda som først møter en, en idyllisk bygd som omgir det fiskerike vannet Steinsetfjorden. Videre sørover kommer man til Flatøydegard, hvor vei tar av til Rust og derfra videre til Glenna. Både nord og sør i bygda er turmulighetene gode, sommer som vinter. Ved Gamlestølen ligger Bakko Besøksgård. Her er det mange spennende dyr og fugler. Bading, fisking og ridning er noen av aktivitetene som tilbys.

Velger man en utflukt med bil er det mye å se, f.eks. Lundebrua, Nord-Europas største tørrmurte natursteinbru i ett spenn, bygd i 1827-29, som en del av den Bergenske Kongeveg mellom Christiania og Bergen. Nær brua bodde forfatteren Sigurd Lybeck i sin tid, «far» til tegneserien Bustenskjold. Bruflat kirke, fra 1750, er vakker og vel verdt et besøk. Og helleristningene ved Møllerstugufossen finner man ved rv. 33 sør for Høljerast bru. Ved å følge rv. 33 fra Høljerast mot Tonsåsen, ser man det første bergflagget som ble malt i Valdres, allerede i 1897, før det rene norske flagget ble godkjent i 1905. Fra Etnedal er det sommervei over til Gausdal og Lillehammer. Den passerer Ormtjemkampen Nasjonalpark, Norges minste (9 km2 ).

Lenningen er et fantastisk flott område, (Huldreheimen) i grensetraktene mellom Valdres og Gausdal Vestfjell.Flott natur, rikt dyreliv. Jakt og fiske. Merkede stier og løyper.Synnfjell og Jomfruslettfjell. Sommervei over til Gausdal og Lillehammer gjennom Ormtjernkampen Nasjonalpark.
Terrenget veksler mellom bjørkeskog og snaufjell mellom 900 og 1200 moh. Om vinteren kan man gå langrenn i flotte preparerte løyper (350km).
Det tar ca 2t og 45min å kjøre fra Oslo.

Sør-Aurdal

Sør-Aurdal

Familieflåteferder i vassdraget Begna. Den vakre naturen og dyrelivet var kilden til Mikkjel Fønhus´diktning. Bagn Bygdesamling.
Flott turområde. Stavkirker. Stavadalen skisenter.

Filefjell - Tyinkrysset - Slettefjell

Vang

Vang kommune representerer som område det geografiske skille mellom Østlandet og Vestlandet. Her blir fjellformasjonene mer dramatiske, og reiser seg steilt fra dalbunnen. Men tar man turen fra bygdesenteret og opp til Helintraktene, oppleves et beroligende og variert landskap med vakre innsjøer. Ikke langt unna ruver Grindane mot himmelen, og bestiger man fjellet åpenbarer det seg et utsyn over Jotunheimen som nesten mangler sidestykke. Nede i bygda er Vang Kirke og Vangssteinen (runestein) verdt et besøk.

Videre langs E16 kommer man til Øye, hvor det finnes en kuriøs liten stavkirke. Den ble i sin tid revet ned og glemt. Men materialene fantes under gulvet på den nye kirken, og etter 200 års fravær ble stavkirken fra 1170-tallet gjenreist, tett inntil EuropaveienRyfoss er tettstedet man først møter når man kommer fra Vestre Slidre. Herfra går vei opp til Høre Stavkirke. Kjører man videre fra Høre kommer man til foten av Slettefjell, hvor vei fører over til Øystre Slidre, og gir en flott turopplevelse sommerstid. Eller man fortsetter med bil langs nordsiden av Vangsmjøsa og får med seg severdigheter som Riddarstøga på Leirhol, gravhauger fra bronsealderen, Kvernene ved Leine - og mer til. Kulturhistoriske opplevelser har Vang i rikt monnLengst vest i kommunen markerer fjellovergangen Filefjell grensen til Vestlandet. Her finnes flere overnattingssteder, alpinanlegg og merkede, preparerte løyper. Turistforeningens merkede stier går ut herfra, både mot Jotunheimen og Hemsedals-fjella/Hardangervidda. Eidsbugarden, med Vinjestøga og byste av forfatteren som satte navnet på Jotunheimen, ligger i vestenden av innsjøen Bygdin (1060 m.o.h.). Båtrute to ganger daglig om sommeren.
Fra Tyinkrysset fortsetter E16 videre til Lærdal og Sognefjorden, avstand 70 km. Borgund Stavkirke, Norges mest kjente, ligger langs denne veistrekningen. Deler av Den Bergenske Kongeveg er satt i stand for turer til fots på strekningen Vang-Filefjell-Lærda1. Første del av turen omfatter den gamle Kvamskleiva, og man passerer her den tidligere lensmannsgården i Vang. Omvisning og servering. En utflukt til Årdal er også interessant, 38 km dit. Fra Hjelle i Årdal er det 2 timers lett tur inn til Vettisfossen, Norges høyeste uregulerte foss.

Vestre Slidre - Vaset

Vestre Slidre

Vaset området deles mellom kommunene Vestre Slidre og Nord-Aurdal. Avstand fra Fagenes 20 km. Man kommer dit ved å ta Panoramavegen fra E 16 i Ulnes. Og navnet på veien holder hva det lover. Fra Vasets behagelige fjellterreng har man et flott utsyn til det ville Jotunheimen. Området byr på det meste en turist kan ønske seg. Alpinanlegg, merkede løyper (herav 5 km lysløype), fiske, ridning og kanopadling. Merkede sykkelveier/stier fører både over til Hallingdal og videre over fjellet til Helin og Vang. Vasetstølen serverer tradisjonsmat.Panoramavegen fortsetter over til Hemsedal. Inne ved Rennsenn, 8 km fra Vaset, er det flott sandstrand som byr på fine bademuligheter når været tillater det.
Følger man Panoramavegen tilbake, kan man ta av til venstre ved tidligere Vaset Seter Fjellstue, og kjøre ned til Røn og Fossheim Skysstasjon. Man kommer her inn på E16 igjen, og følger den langs dalbunnen og videre oppover Vestre Slidre. Her er fortidsminnene mange, og Gardbergfeltet representerer ett av de rikeste jernalderfunnene i Norge (i alt kanskje 1200 gravhauger). Her finner man Nord-Europas eldste runestein, Einangsteinen, fra år 300 e.Kr. Både Slidredomen (steinkirke) og Lomen Stavkirke (begge fra omkring 1170) er verdt et besøk. Hver Olsok er det messe i stavkirken. På andre siden av Slidrefjorden ligger ligger Mo Kirkeruin, trolig Norges minste steinkirke fra middelalderen. Ruinene ble utgravet og restaurert i årene 1972-77. På denne siden av fjorden er det også vei/sti til varden på Olberg. Her har man et fantastisk utsyn til bygda og dalen.

Vestre Slidre huser flere kunstnere. Billedkunstner Gro Bjørhei er nærmeste nabo til Lomen Stavkirke. Hun tar i mot i sitt atelier etter avtale. Ved et besøk i Marit Anny's Vevstogo kan bilder, keramikk og vevde ting fås kjøpt, samtidig som man får se «skyttelen gå». Her stekes «kvikako» på takke og serveres på tradisjonelt vis.

Vil man ta en tur over til Øystre Slidre, går det vei fra Lomen til Skammestein, over Eggeåsen, og fra Røn til Rogne, over Magistadåsen.

Øystre Slidre

Øystre Slidre

Øystre Slidre byr på et stort mangfold av opplevelser. Fantastisk natur! Merkede stier og sykkelruter. Fisking. Beitostølen med aktiviteter som passer alle. Kunstnere og sølvsmeder.Stavkirke. Gjendesheim er utgangspunkt for tur over Besseggen. Fjellovergangen Valdresflya.M/B Bitihorn seiler mellom Bygdin og Eidsbugarden. På det flotte vannet Gjende kan man ta båt fra Gjendesheim til Memurubu og gå tilbake over Besseggen.

Nord Aurdal - Kruk

Nord-Aurdal

I denne midtre av Valdres kommunene domineres dalbunnen av Strandefjorden og Aurdalsfjorden, med gode fiske- og vannsport muligheter. I Vestringsbygda, på vestsiden av Aurdalsfjorden, ligger en praktfull 9-hulls golfbane. Banen er av meget høy standard, og ligger vakkert til ved fjorden. Valdres Golf har videre en 6-hulls øvingsbane, hvor det ikke er nødvendig med grønt kort. Driving range og flott treningsområde er også tilgjengelig.
De omliggende fjelltraktene byr på flott turterreng, og vi nevner steder som Danebu (Aurdalsåsen) og Tisleidalen. Tisleiavassdraget er kjent for sitt gode sportsfiske. Ponnyridning på Bjørgo. Hestesportssenter med ridehall, baneridning og turridning på Fodnes. For alpinisten finnes det muligheter i Brattstølheisen (Tisleidalen) og ikke minst i Valdres Alpinsenter i Aurdal (flombelyst). Fra toppen av heisen har man et utmerket løypenett innover flotte fjelltrakter. Fra februar kan man følge merket/preparert løype til Beitostølen, en tur på 70 km. Overnattingsmuligheter underveis. Leira byr på spennende elvevandring, har tennisbaner, vannaktiviteter og badeliv. Her finner man Valdres' største badestrand og bryggeanlegg. Leira har også et av av bergflaggene som er så spesielle for Valdres. Det er 5 i alt.
Fagernes har et stort utvalg av kafèer, kafeteriaer, restauranter, puber samt kjøpesentra og forretninger som tilfredsstiller de flestes behov. Her ligger også landets fjerde største friluftsmuseum, Valdres Folkemuseum, med 87 hus og anlegg. Her finnes en unik bunadutstilling, om sommeren er det aktiviteter. Det er et bra utvalg av turstier i området rundt Fagernes. Vardevandring er dessuten et populært turtilbud, og to av Valdres` 6 varder ligger i Nord-Aurdal.

Fagernes Lufthavn, Leirin, ligger 9 km øst for Fagernes. Ved å kjøre videre fra Leirin kommer man inn i Skrautvåls-fjellet, og på Dalen seter finner man Kyrkjesletta, kirketuft fra Olav den Helliges tid. Nord-Aurdal har mange kirker, og b1ant de mest interessante er Ulnes, en av Valdres` to steinkirker, som feiret sitt 750 års jubileum i 1995.

I Skrautvål, 7 km ovenfor Fagernes, ligger Valdres Skisenter, med sitt flotte tilbud av løyper (også lysløype).

Utleiebetingelser

Litt info om utleiebetingelser og mer som er relevant i forhold til leie av hytte eller leilighet.
Vi har hytter i hele Valdres
xhtml/css versjon 2.0 - 23.04.2010