Booking Service - Beitostølen - Valdres

Nord Aurdal - Kruk

Nord-Aurdal -

I denne midtre av Valdres kommunene domineres dalbunnen av Strandefjorden og Aurdalsfjorden, med gode fiske- og vannsport muligheter. I Vestringsbygda, på vestsiden av Aurdalsfjorden, ligger en praktfull 9-hulls golfbane. Banen er av meget høy standard, og ligger vakkert til ved fjorden. Valdres Golf har videre en 6-hulls øvingsbane, hvor det ikke er nødvendig med grønt kort. Driving range og flott treningsområde er også tilgjengelig.
De omliggende fjelltraktene byr på flott turterreng, og vi nevner steder som Danebu (Aurdalsåsen) og Tisleidalen. Tisleiavassdraget er kjent for sitt gode sportsfiske. Ponnyridning på Bjørgo. Hestesportssenter med ridehall, baneridning og turridning på Fodnes. For alpinisten finnes det muligheter i Brattstølheisen (Tisleidalen) og ikke minst i Valdres Alpinsenter i Aurdal (flombelyst). Fra toppen av heisen har man et utmerket løypenett innover flotte fjelltrakter. Fra februar kan man følge merket/preparert løype til Beitostølen, en tur på 70 km. Overnattingsmuligheter underveis. Leira byr på spennende elvevandring, har tennisbaner, vannaktiviteter og badeliv. Her finner man Valdres' største badestrand og bryggeanlegg. Leira har også et av av bergflaggene som er så spesielle for Valdres. Det er 5 i alt.
Fagernes har et stort utvalg av kafèer, kafeteriaer, restauranter, puber samt kjøpesentra og forretninger som tilfredsstiller de flestes behov. Her ligger også landets fjerde største friluftsmuseum, Valdres Folkemuseum, med 87 hus og anlegg. Her finnes en unik bunadutstilling, om sommeren er det aktiviteter. Det er et bra utvalg av turstier i området rundt Fagernes. Vardevandring er dessuten et populært turtilbud, og to av Valdres` 6 varder ligger i Nord-Aurdal.

Fagernes Lufthavn, Leirin, ligger 9 km øst for Fagernes. Ved å kjøre videre fra Leirin kommer man inn i Skrautvåls-fjellet, og på Dalen seter finner man Kyrkjesletta, kirketuft fra Olav den Helliges tid. Nord-Aurdal har mange kirker, og b1ant de mest interessante er Ulnes, en av Valdres` to steinkirker, som feiret sitt 750 års jubileum i 1995.

I Skrautvål, 7 km ovenfor Fagernes, ligger Valdres Skisenter, med sitt flotte tilbud av løyper (også lysløype).